október 21, 2016

Imádnivalóan random. | April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight

Felüdülés ezt a könyvet olvasni, a gyönyörű borító megragadja az ember tekintetét, a fülszöveg kíváncsivá tesz, a furcsa nevek elgondolkodnak, és a történet pedig nem ereszt.


Wink, Poppy, Midnight - A hős, a hazug és a hitvány

Kiadó: Menő Könyvek
Oldalszám: 256 oldal
Megjelenés: 2016. október 07.

Minden történetbe kell egy hős.
És kell bele egy hitvány gonosztevő.
És hogy még mi? Megfejtésre váró titkok...

Wink egy vörös hajú, szeplős lány a szomszédból: senki sem ismeri egészen, a lénye csupa talány és rejtély. A szőke, ezüstszürke szemű Poppy a leggyönyörűbb és egyszersmind a legaljasabb és legkegyetlenebb lány a középiskolában: egy igazi manipulatív méhkirálynő. És itt van a harmadik, Midnight, egy édes, de bizonytalan fiú, aki nem tud választani kettejük közül. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. És egy rémisztő, veszélyes erdő, ahol egyre több borzalmas esemény követi egymást. Mi történt valójában? Van, aki tudja. És van, aki hazudik.

Bevezető
A Blogturné Klub hat tagja büszkén mutatja be April Genevieve Tucholke különösen magával ragadó történet két lány, és egy fiú kusza kapcsolatáról, mesés kalandjaikról és a mindent elsöprő szerelemről. Kövessétek velünk a turnét, amin a Menő Könyvek jóvoltából 1 példányt ti is megnyerhettek a regényből!


Megmondom őszintén, az első néhány oldal után ráncoltam a homlokomat, húztam az orrom rendesen.

Nem értettem, honnan ez az vadság a könyv szereplőiben, ezek a furcsa, már-már beteges megnyilvánulások teljesen idegenné tették őket számomra. Azonban minél előrébb haladtam a történettel, annál inkább rántott be magával a sok furcsaság. Szerintem még sosem olvastam hasonló stílusban megírt könyvet. Nem feltétlenül a szavak, a mondatalkotási módszerek és megoldások nyújtottak újat, hanem sokkal inkább azok az elemek, apró kis háttértörténetek, megnyilvánulások a karakterek részéről, amikről úgy döntött a szerzőnő, hogy fontosak, említésre méltóak. Az, hogy Poppy miként bánik másokkal, hogy Leaf miként bánik Poppyval... ahogy Winket megalázzák, ahogy itt ilyen könnyedén fordul erőszakba egy-egy nézeteltérés.

Szerettem, hogy olyan érzés volt, mintha filmet néznék, valami szürkés, kékes színvilágot láttam magam előtt hozzá, ködöt, esőt, komorságot, sötétet. Kegyetlen, és igazán meglepő világot hozott az írónő, ami olyan módon szórakoztató, mint egy epizód a Trónok harcából. Rémisztően erőszakos, a szex a hatalom eszköze, a megtorlások és a hidegrázós pillanatok mindennaposak, de mindez egy gimis környezetbe emelve valami elképesztő élményt nyújtott. Mint amikor az ember valami szörnyű, de megmagyarázhatatlanul durva dolgot néz, és legszívesebben elfordulna tőle, hogy megkímélje a kis törékeny lelki világát tőle, de mégsem teszi, mert nem tud elfordulni. Számomra a Wink, Poppy, Midnight olyan volt, mint egy tömegbaleset lassított felvételben. Érzem, hogy nem lesz jó vége, érzem, hogy el kéne néznem, le kéne tennem, be kéne csuknom, de egyszerűen nem tudom, mert nem ereszt. Az olvasási élmény emiatt valami elképesztő és páratlan érzés volt.

Az élmény viszont egy dolog, a történet, az események és karakterek meg már egy másik, ami… nos, a karakterek eléggé sablonosak néha, még ha próbál mélységet is csempészni beléjük az írónő. A mélység, a váratlan meglepetések a végén viszont inkább légből kapottak, mint hogy egy korán előrevetített, sokrétű eseménysor szépen felépített végkifejlettét jelentsék nekünk. És bár a stílus többnyire inkább magával ragadott, de sokszor mégis túlságosan tagoltnak éreztem, ez részben a gyakori váltásoknak, részben pedig a rövid, tőmondatos elbeszélésnek a rovására írható.

Összességében viszont szerettem ezt a könyvet, többször nem biztos, hogy neki kezdenék, vagyis legközelebb, majd ha ilyen ködös, koszos idő lesz mint most, akkor lehet. Mert ehhez az időjáráshoz, egy forró teával ez a könyv is remek szórakozás. Csak nem szabad rajta sokat gondolkozni, mert az az érzésem, hogy akkor észrevenném a hibáit is, ha van több is.

További állomások

Október 9 - Always Love a Wild Book
Október 10 - Sorok között
Október 13- Könyvvilág
Október 15 - Dreamworld
Október 17 - Kelly Lupi olvas
Október 19 - Deszy Könyvajánlója
Október 21 - Letehetletlen 

Nyereményjáték

A történet egyik legjellegzetesebb szereplője Poppy, a gyönyörű, ám belül romlottnak tűnő lány, aki látszólag igazi gonosztevő, de a lelke mélyén súlyos sebeket titkol.
A mostani játékunk során hat, Poppyhoz hasonló női szereplőt gyűjtöttünk össze különböző tévésorozatokból. A feladatotok, hogy felismerjétek képről, kire gondoltunk, és írjátok be a sorozat címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A nyeremény 1 példány a könyvből.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com