szeptember 04, 2016

Egyre jobb és jobb lesz | Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Végre, végre, végre! Egy regénysorozat, ami nem eresztett le a második részre! Soman Chainani tovább szárnyal a sikeres Jók és Rosszak Iskolája széria következő részében.






Bevezető szöveg
Agatha és Sophie története happy enddel ért véget. Viszont egy kósza kívánság, és a mese tovább folytatódik. A lányokat a Blogturné Klub öt bloggere is elkíséri újabb kalandjain, amely végén happy end lesz. Vagy nem. Tarts velünk te is szeptember 2 - 6. között, és ha velünk játszotok, megnyerhetitek a Twister Media által felajánlott példányt Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek regényéből!
Könyv adatai
Kiadó: Twister Média
ISBN: 9786158041553
Oldalszám: 544
Fordította: Bozai Ágota

Fülszöveg:
Soman ​​Chainani első regénye, a New York Times bestseller Jók és Rosszak Iskolája folytatásában Sophie és Agatha visszatér Gavaldonba, és boldogan élnek saját világukban, ám az élet nem olyan tündérmese, amilyennek képzelték…
Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott.
A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez?
Soman Chainani különleges világot teremtett. A Newbery-díj legutóbbi jutalmazottja, Ann M. Martin „páratlan mesének” nevezi, amely „csupa romantika, varázslat, humor és rejtvény. Legszívesebben egyhuzamban olvasnánk végig.”Megrendelési link: http://ajanlat.twister.hu/konyv/itt-nincsenek-hercegek/

Az első rész sok meglepetést tartogatott. A világ, és a szereplők is mind amolyan „könyvszerelem első látásra” voltak számomra. Ha ez a könyv fiatalabb koromban talál rám, akkor nem túlzás kijelenteni, hogy legalább annyira oda lettem volna érte, mint a Harry Potter szériáért. Nem azért, mert a kettő hasonlít, mert igazából távolról sem (az iskolai környezetet leszámítva), hanem azért, mert Rowlinghoz hasonlóan Chainani (akinek végre már puskázás nélkül le tudom írni a nevét) annyira otthonosan mozog a világában, és annyira jól használ fel már létező koncepciókat egy kis csavarral, hogy az ember csak kapkodja a fejét, hogy itt meg mi történik? Ugyanakkor szeretettel, tisztelettel kezeli a korosztályt, akiknek ír, nem érzi a felnőtt sem, hogy itt most hülyének van nézve a célközönség, csak azért, mert gyerek.

Ahogyan a világ, úgy a gyerek karakterek is szépen kidolgozottak, az érzelmek éppen csak annyira vannak árnyalva, hogy ne essen senki túlzásokba, és a stílus, a maga ironikus, néha már-már szarkasztikus módján elképesztő szórakoztató.
Az előző kötet vége happy end lehetett volna, de egy aprócska dolog lavinaszerű eseménysorozatot indít be. A két lány közötti konfliktus egyre nagyobb méreteket ölt, és mindez egy olyan komplikált, érzelmi alapot szolgáltat az egyébként is fordulatokkal teli történetnek, hogy az ember néha azt sem tudja, hogy ez most komolyan megtörtént? Nem szeretnék konkrétumokat írni, mert nem akarok lelőni senkinek semmi nagy fordulatot, de… hűha.




Már az előző könyvben is fellelhetőek voltak a nemi szerepekre vonatkozó mókás megjegyzések, itt azonban sokkal nagyobb szerephez jutnak. A tündérmesék műfaja valamiért előírja, hogy hercegnőket mentsenek meg a hercegek, így bizonyítsák odaadásukat, szerelmüket. Ez a regény Sophie és Tedros karakterén és kapcsolatán keresztül állítja pellengérre ezt az elvet, hiszen az ő „boldogan élnek, amíg meg nem” befejezése nem pont olyannak tűnik, mint amire számítottak. Az író kézen fogja az olvasót, ismerős világba vezeti magával, ahol aztán semmi sem az, aminek látszik. A népszerű műfaj miatt az ember számtalan elvárással fordul egy tündérmese felé, és mikor az a visszájára sül el, a meglepettség és az elsöprő „mi a fene volt ez?” érzés magával sodor mindenkit. Kénytelen voltam csak lapozni, és olvasni, következő fejezet, aztán az azutáni, nem tudtam letenni.
Az egyetéen szívfájdalmam a könyvvel kapcsolatban, hogy Agatha története és karaktere talán msot nem volt annyira meggyőző, mint az előző könyvben. Pedig egy érdekes karakterről van szó, aki most kicsit a pálya szélére szorult. Ezt leszámítva azonban ez a kötet mindenben túlszárnyalta az előzőt, pedig már az is kedvenc volt. Mi lesz még itt?

Állomáslista
09.04. Letehetetlen
09.05. Dreamworld
09.06. CBooks

Nyereményjáték
A Jók és Rosszak Iskolájába a jövendő mesék hercegnői, hercegei és főgonoszai járnak. A mostani nyereményjátékban azokat a történeteket keressük, ahol az iskolában végzettek szerepelnek. A ti feladatok lesz a képek alapján felismerni, melyik mese jelenetét látjátok, a helyes választ pedig beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. A helyesen válaszolók közt kisorsolunk a Twister Media által felajánlott példányt Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek c. regényéből!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com