december 17, 2015

5 dolog, amit nem tudtál Alexandra Brackenről (Blogturné Extra)

Alexandra Bracken a Sötét elmék és a Sötét játszmák írónője, és ha ez nem lenne elég nagy teljesítmény, ami miatt már bőven imádhatnánk ezt a csodálatos nőt, akkor íme még hét dolog, ami további csodálatra ad okot!


Bevezető szöveg

A Maxim Kiadó jóvoltából tovább követhetjük Ruby és a többiek kalandjait a Sötét elmék folytatásában, a Sötét játszmákban. Merre tovább a képességekkel? Erre keresi a választ a Blogturné Klub hat bloggere dec. 11-e és 21-e között.
Ha pedig ügyesen kalandoztok a szereplőkkel, a könyv három példányának egyike is a Tiétek lehet! 

Extra állomás!

Nem semmi multitasking képességei vannak

Az első regényét, a Brightly Wovent akkor írta, mikor még az egyetemen tanult. rendszeresen fordított időt az írásra a tanulmányai mellett is, így többé vált nála, mint puszta hobbi. Tette mindezt úgy, hogy közben két főszakot végzett egyszerre, és nem elég, hogy sikeresen zárta a tanulmányait, ráadásul még a könyvét is kiadták.

Az Erő vele van!

Bracken hatalmas Star Wars rajongó. Állítása szerint ez érződik is az általa alkotott könyves világokon, de ha könyvet nem olvasott tőle senki, akkor bizony más bizonyítéka is van rá! Nem elég, hogy két Star Wars jelmezt is elkészített már (Leia hercegnőnek és Padmának is beöltözött), de itt van még róla ez a kép is, ami mellett nem lehet mosolygás nélkül elmenni. A képen a fiatal Bracken star warsos pólóban pózol a makett mellett, amely a Jedi visszatér c. film egyik jelenetét ábrázolja, amelyért díjjal is kitüntették.

Imádja az akciójeleneteket

Igazi könyvmolyként él-hal az érdekes, jól kidolgozott karakterekért, és a Sötét elmék sorozat első, illetve utolsó része főleg a karaktereket helyezi a célpontba, fontosabbak, mint az, hogy mi történik velük. A második könyvben azonban nagy hangsúlyt kapott a pörgős akció, ami nem elég, hogy fenntartja a széria olvasása közben az olvasó figyelmét, de ráadásul a szerző számára is lehetővé tette, hogy egy másik oldaláról mutatkozhasson meg.

Fontosak számára az erős női karakterek...

Szerencsénkre mostanában divatos dolog, hogy a törétneteknek erős női főszereplőik legyenek, és Bracken is pot így szereti a történeteit: egy igazán talpraesett, de mégis ahol kell, esendő női szereplővel a középpontban. Nem csak a saját történeteiben, de a kedvenc filmejiben és könyveiben is imádja, ha a gyengébbik nem az őt megillető fényben tündököl.

...ez meglátszik abban, is hogy a kedvenc regényei között szerepel

az Üvegtrón sorozat, a Cinder, az Angelfall, a Túl a végtelenen. De a mindenki által imádott YA könyveken túl imádja A könyvtolvajt és a Csodácskát is.


Sötét játszmák

Eredeti cím: Never Fade
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 478
Fordító:  Bozai Ágota
ISBN: 9789632615509
Sorozat: Sötét elmék 2.

Ruby sohasem akart különleges lenni, de az Amerika tizenéveseit megtizedelő betegség következtében kialakult egy új adottsága: képes behatolni bárki tudatába. Sajnos ez a képesség majdnem az életébe került. Már nincs visszaút, így el kell döntenie, mihez kezd ezzel az új lehetőséggel. A Gyermek Liga vezetőjének választja, hogy együttes erővel szálljanak szembe a felsőbb hatalmakkal. A többiek sorsa Ruby kezében van, de ő még kétkedve tekint magára.
Eközben kiderül, hogy fontos, eddig eltitkolt információk maradtak fenn a betegségről, amely az amerikai gyerekek többségét elpusztította, Rubyt és másokat pedig rettegett és gyűlölt kitaszítottakká változtatta. Ám az igazságot rejtő bizonyíték tévedésből Liam Stewarthoz került. Ruby egykor mély érzelmeket táplált iránta, és úgy hitte, Liam lesz a jövője, de mostanra minden megváltozott. A lány elindul a reményvesztett, jog és rend nélküli országban, hogy megtalálja a fiút és a válaszokat, hogy mi okozta a katasztrófát, amely az ő életét és Amerikát is szétzilálta. Azt kell eldöntenie, régi barátaihoz legyen-e hűséges, vagy fogadalmához, hogy a Ligát szolgálja. Ruby mindent megtesz, hogy megvédje azokat, akiket szeret. De mi van akkor, ha a háború megnyerése önmaga elvesztésével jár?
Nyereményjáték

Kedvenc főszereplőink visszatérnek!
Ezúttal a játék nagy egyszerű lesz: arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeztek, mit is mondtak a szereplők az első részben.
Minden állomáson találtok egy idézetet valamelyik szereplőtől. A feladatotok csupán annyi, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, kitől is származik az idézet.
Ha ügyesek vagytok, tiétek lehet a könyv három példányának egyike!

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyerteseket e-mailben is értesítjük, ha az értesítéstől számított 72 órán belül nem jelentkezik valamelyik nyertes, újat sorsolunk!

“Ha legközelebb megbotlasz, kicsim, akkor
elesel, mert komolyan mondom… elég keményfejű vagy.”

 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com