július 12, 2015

Olvass bele Harper Lee második regényébe!

Az amerikai klasszikus irodalom egyik legjelentősebb regényét, a Ne bántsátok a fekete rigót! írta Harper Lee, amely debütálása volt és Pulitzer díjjal jutalmazták is érte az idén 89 éves írónőt. Második regénye kedden jelenik meg.




A Go Set a Watchman című regényt július 14-én dobja piacra a HaperCollins könyvkiadó, amely csütörtökön közölte, hogy a cég történetében soha nem látott érdeklődés mutatkozik új könyv iránt. 
     
A 89 éves Pulitzer-díjas írónő februárban az egész világot meglepte bejelentésével, amely szerint beleegyezett a Go Set a Watchman című írásának kiadásába. A regényt még az ötvenes években fejezte be a világtól elvonultan élő írónő. A mű alapjában véve a Ne bántsátok a feketerigót! folytatása, de valójában ez készült el hamarabb. Az új regény húsz évvel a Ne bántsátok a feketerigót! története után játszódik az ötvenes évek közepének Alabamájában.
    
A Go Set a Watchman lesz az első Harper Lee-könyv azóta, hogy 1960-ban kiadták a Ne bántsátok a feketerigót! című művet, amelyből az elmúlt több mint 50 évben mintegy 40 millió példány fogyott.
    
Az első fejezet a The Guardian honlapján olvasható, sőt meghallgatható Reese Witherspoon előadásában.
 
(forrás: ujszo.com)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com