június 29, 2015

Az Amerikai istenek sorozatot ilyen felállással teljesítmény lenne elrontani

Adott egy vizionárius készítő, egy ügyes producer, és még a könyv írója is részt vesz a produkcióban. Ráadásként az egész kábeltévére érkezik, így a cenzúra sem fog bekavarni. Nem várhatnánk már ennél jobban ezt a sorozatot! 


Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy sorozatos blog, ti viszont ha olvastatok már jó könyvet, akkor valószínűleg meg azzal vagytok tisztában, hogy egy olyan könyvnek, amit imádtatok, néha egyszerűen nem lehet elengedni a kezét, és simán csak magatok mögött hagyni. Mert megmozgatták a fantáziádat a karakterek, vajon milyen kalandokba sodródtak még, és hasonló kérdések garmadája.

Így vagyok én az Amerikai istenekkel, amely az első Neil Gaiman regényem volt, amit valaha olvastam, sőt az első Neil Gaiman bármim. Ezután minden jött, novellák, versek, más regények, és ekkortájt írta az első epizódját a Ki vagy, Doki? c. sorozatba is, ami pedig igazából csak annyira áll közel a szívemhez, hogy abból írtam a szakdolgozatomat. Így hát, szépen beférkőzött ő mindenhova, a feldolgozásai is majdnem mind megvannak, egyedül a képregényes múltja maradt ki nekem. Úgyhogy az izgalom most hágott a tetőfokára, mert bár már ha jól emlékszem 2013 óta hitegetnek engem (az egész világot, de főleg ENGEM - természetesen) azzal, hogy sorozat készül most már biztos.  Először az HBO-hoz került volna, de ők most köszönik, jól érzik magukat Westerosban John Snow és a többiek társaságában, úgyhogy lepasszolták egy másik kábeles csatornának, a Starznak. Íme a regény ismertetője az Agave honlapjáról:

Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról. Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát.
Ezzel a leírással csak annyi a bajom, hogy nem sok minden derül ki belőle, legalábbis a vetítésen túl.  Íme az én összefoglalóm: Amerika mindenféle bevándorlók hazája, főleg Európa különböző részéről és Afrikából származnak az ott élő emberek, akik magukkal hozták vallásaikat és isteneiket is. A háború, amelyről pedig a fenti leírásban olvastatok a régi, a telepesek és bevándorlók által becipelt régi istenek és ideológiák, valamint az emberiség új istenei (Internet, média, stb istenei) között zajlik. 


Először azt jelentették be, hogy a Starz-ra érkezik majd a sorozat, Bryan Fuller (Hannibal, Wonderfalls, Haláli hullák, Halottnak a csók) és Michael Green (Hősök, Everwood, A folyó) vannak készítőkként listázva, és konzultációra, valamint producerként természetesen szerepel maga Gaiman is. 

Ezután érkezett az infó, hogy a Trónok harca Khal Drogója, Jason Momoa igazán szívesen lenne Árnyék, ha megkeresnék vele.

Tegnap pedig egyszemélyes üdvrivalgásban törtem ki, ugyanis Fuller bejelentette, hogy Gaiman mint író is részt fog venni a sorozat elkészítésében, hogy felügyelje "gyermeke" következő lépéseit. 


Tudom, tele volt vele mostanában a Facebook lap is, de nagyon várom már, és ha már így agyon ajnározom, megígérem, hogy hamarosan lesz róla kritika is. Csak ugye előbb újraolvasom!

Most éppen a Wayward Pinest falom, ilyen tempóval holnapra végzek, így legközelebb azzal érkezem majd, holnap, vagy holnapután!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com