május 21, 2015

Ezek a legnépszerűbb könyvek az Egyesült Államokban


A Mic.com amerikai weboldal kutatója jó sok időt tölthetett azzal a felméréssel, melyben az ország államokra lebontott kedvenc könyveit igyekezett megtalálni. A felmérés alapjául vették államonként a goodreadses értékeléseket, és a pozitív csillagozásokat összegyűjtve és elemezve állították össze az alábbi térképet. Az eredmények elég meglepőek, bár az államok, és a könyvekben megadott helyszínek között van néhol összefüggés. 
Az biztosan kiderül, hogy Stephen King nagy népszerűségnek örvend (ha ez esetleg valaki számára még nem lett volna eddig nyilvánvaló), a Végítélet (The Stand) c. könyve négy állam kedvencének bizonyult, és mindössze egy könyv van még, amely egynél több állam kedvence, ez pedig az Amerikai istenek (American Gods) Neil Gaimantől (na, ezt a könyvet is jól be kellene fejeznem, jut eszembe). 

A legnépszerűbb könyvek államonként (forrás: mic.com)
 A felmérés során kihagyták az értékelésből azokat a könyvsorozatokat, amelyek nem állják meg magukban a helyüket, így például nem indult sem az Alkonyat sorozat, sem a A szürke ötven árnyalata. Milyen szomorú.
Felkerült sok klasszikus, például a Ne bántsátok a feketerigót! vagy az Édentől keletre, de ezek mellett helyet kaptak az egészen új sikerregények is, mint a Csillagjainkban a hiba, a Ha maradnék, illetve a Holtodiglan.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com