május 15, 2015

Bréking: feltalálták az ültethető könyvet - Könyves hírmorzsák


  • Gill Lewis írónő Scarlet Ibis c. könyve nyerte meg az idei Little Rebels díjat, miután a bírák egyöntetűen az ő regényét szavazták meg az év legjobbjának. A díj egyébként mindig az év legradikálisabb fikcionális regényének jár, jelentette a The Guardian.
  • Katasztrófa! Kimaradt egy nagyon fontos selfie Kim Kardashian Selfish c. könyvéből!
  • Nem csak a celebek selfieznek, hanem a jelek szerint Lucifer is. A MúltKor magazin egy érdekes cikkében ír a Sátán Bibliájaként elkészült középkori kódex legendájáról.
  • Astrid Lindrennek, a Harisnyás Pippi c. gyermekkönyvsorozat svéd írónőjének kiadásra kerül a második világháborúról írt naplója. A könyv címe Krigsdagböker, azaz Háborús napló, és az írónő családja révén kerül napvilágra, akik az írónő nem kevesebb, mint 17 kötetes feljegyzéseit gyúrták össze egy könyvbe. 
  • A hét legzseniálisabb híre: Megjelent az első ültethető könyv, melynek címe Mi Papá Estuvo en la Selva (vagyis Az apukám elment a dzsungelbe). A kiadvány sajátossága, hogy miután az ember végzett az olvasással, eláshatja a földbe a könyvet, és mivel annak lapjai részben összesajtolt magokból készült, így fa nőhet belőle. A könyvet több könyvesbolt kirakatában mutatják félig földbe ásva (lásd, fenti kép) és ott szépen ki is csíráznak. A project neve Tree Book Tree (vagyis Fából könyv, könyvből fa).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com